Τοπικά

Aντίστροφη μέτρηση

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph..D.

Το φως του αναστάντος θεανθρώπου έλαμψε σ’ όλη την ανθρωπότητα και έδειξε το «τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών», ζεσταίνοντας έτσι τις παγωμένες ψυχές των Χριστιανών.

Μέσα στο βαρύ κλίμα της καθημερινότητας και στην εποχή των ανατροπών των κορυφαίων δοξασιών της χριστιανοσύνης, η Ανάσταση του Κυρίου ήταν βάλσαμο παρηγοριάς και διαβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, το «ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών».

Κατάμεστες οι Εκκλησίες, που άνοιξαν τις πόρτες σε «νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες» και που απέδειξαν το μεγαλείο της Ορθοδοξίας.

Το «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν» προκάλεσε συναισθήματα αγαλλίασης και ευφροσύνης και με την λυρική του χάρη και μεγαλοπρέπεια φανέρωσε την νικηφόρα έκβαση του καλού από το κακό.

Βέβαια κατά την διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας και κατά το βράδυ της Ανάστασης δεν έλειψαν και τα γεγονότα, που πίκραναν τους πιστούς, όπως το παιχνίδι μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού, και η εμφάνιση, όσων ψήφισαν τον νόμο για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων.

Κανένας πιστός δεν συγχωρεί τον συμβιβασμό μεταξύ Ιερώνυμου και Μητσοτάκη, γιατί ο σκοπός της Εκκλησιαστικής εξουσίας δεν έχει καμία σχέση με τις πολιτικές σκοπιμότητες της κοσμικής εξουσίας και κανένας δεν επικροτεί την ανίαρη αυτή συμμαχία.

Η επίσκεψη του Μητσοτάκη, την Μεγάλη Πέμπτη, στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, είχε αρνητικό πρόσημο και για τον Αρχιεπίσκοπο και για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έσκυψε καν, εις ένδειξη σεβασμού, μπροστά στον άμβωνα και τον θρόνο τον προκαθημένου.

Μελανό σημείο ήταν και η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το βράδυ της Ανάστασης στη Μητρόπολη Αθηνών, που η εκλογή της ήταν προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη, η οποία δεν έψαλε ούτε το «Χριστός Ανέστη», όπως έκανε όλο το εκκλησίασμα, ούτε τον «Εθνικό Ύμνο» και φυσικά δεν προσκύνησε τις Άγιες Εικόνες.

Φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει ότι είναι Αρχηγός Κράτους, όπου, συνταγματικά, επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.

Κανένας βέβαια δεν ξεχνά πως η Σακελλαροπούλου, η Μπακογιάννη και ο «εσμός» των ομοφυλοφίλων, Υπουργών και μη, διασκέδασαν την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου, σε μπαρ των Αθηνών, μετά την ψήφισή του από την Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός στην Ανάσταση με ΖΑΚΕΤΑ και η σύζυγός του με Ιερατικό Σταυρό, δεν ξανάγινε στην Ελλάδα.

Κι όμως αυτό συνέβη στην Τήνο, που πήγε ο Μητσοτάκης για διακοπές και για θρησκευτικούς λόγους.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι συνεχίζει να τρολάρει τους ρασοφόρους και τους πιστούς Χριστιανούς, αφού στην περιφορά του επιταφίου, στην Τήνο, ντύθηκε «πάπισα», φορώντας Ιερατικό σταυρό, που τον φέρουν μόνο οι Ιερείς, πλην των Διακόνων.

Ενδεχομένως μπέρδεψε τις εκδηλώσεις για τις Αποκριές με την Αγία περιφορά του Εσταυρωμένου θεανθρώπου.

Για μία ακόμη φορά φάνηκε, πως οι πολιτικοί, προκειμένου να … κλέψουν την ψήφο του Λαού, είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, αφού και ο Κασσελάκης του Σύριζα, με τον σύντροφό του, πήγε στην Κέρκυρα για να πάρει την … ευλογία του Μητροπολίτη και πιθανώς και του Αγίου Σπυρίδωνος. Δυστυχώς, η αθλιότητα και η κατηφόρα δεν έχουν τέλος.

Πόσο δίκαιο είχε ο μεγάλος Κικέρων, που έλεγε το «Ω καιροί Ω Ήθοι» με το «O tempora o mores».

Λέτε να ήρθε η ώρα να πάθουμε κι εμείς ότι έπαθαν οι κάτοικοι στα Σόδομα και τα Γόμμορα», δύο θρυλικές Βιβλικές πόλεις, που καταστράφηκαν από τον Θεό;

Την εβδομάδα αυτή, που κλείνουν οι Μεγάλες Θρησκευτικές Ημέρες, έχουμε και την μετατροπή της Ιεράς Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σε Τζαμί, με υπογραφή Ερντογάν, ενώ η … πολιτισμένη Δύση και η Ε.Ε. «τηρούν σιγήν ιχθύος».

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία κάτω από τις σημερινές συνθήκες δεν έχει κανένα νόημα.

Έτσι σιγά – σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία και στην αντίστροφη μέτρηση των Ευρωεκλογών, μέσα σε μία ατμόσφαιρα αμφισβήτησης, αναξιοπιστίας, προπαγάνδας και πτώσης των θρησκευτικών και Εθνικών Ιδεωδών.

Μάλιστα βρήκε ο Μητσοτάκης και το … δάσος με τα «ΛΕΦΤΟΔΕΝΔΡΑ» και τάζει λαγούς με πετραχήλια, προς πάσα κατεύθυνση, εργαζομένους, συνταξιούχους, σεισμοπαθείς και προς τους πνιγμένους Θεσσαλούς.

Το Πασχαλινό τραπέζι ήταν πανάκριβο παρά τα «καλάθια» και τα προπαγανδιστικά «κοφίνια» της κυβέρνησης.

Ακόμα και το επιχείρημα της «Σταθερότητας» παίζει ο Μητσοτάκης, για να παραπλανήσει και να φοβίσει τους πολίτες. Δηλαδή η χώρα χωρίς Μητσοτάκηδες… χάνεται…!

Η επίπλαστη πολιτική κυριαρχία του Μητσοτάκη δηλ. το 41%, χάθηκε προ πολλού και στις 9 Ιουνίου θα έρθει το τέλος μιας επώδυνης και αυταρχικής εξουσίας.

Η Ακρίβεια, το έγκλημα των Τεμπών, οι Υποκλοπές, ο νόμος «έκτρωμα» για τους ομοφυλόφιλους, η εγκληματικότητα, η μυστική και προσωπική διπλωματία, η επί πέντε χρόνια αυθαίρετη και αυταρχική κυβέρνηση, το πελατειακό κράτος, η «Α.Ε. του Μαξίμου και η απαξίωση της Δικαιοσύνης είναι οι μεγάλες πληγές της χώρας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, που μας θυμίζουν «τις δέκα πληγές των Φαραώ» της Αιγύπτου.

Ο κύβος ερρίφθη και στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Related Articles

Back to top button