Κόσμος

Amazon: Επένδυση 9 δισ. στη Σιγκαπούρη για επέκταση των υπηρεσιών cloud

Η Amazon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 9 δισ. δολάρια στη Σιγκαπούρη για να επεκτείνει τις υποδομές cloud στην πόλη-κράτος.

Η ανακοίνωση στη Σύνοδο Κορυφής της Amazon Web Services (AWS) ASEAN την Τρίτη έρχεται μετά την περσινή παρουσίαση από τον τεχνολογικό γίγαντα με έδρα το Σιάτλ επενδύσεων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπηρεσίες cloud στη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη.

Συγκεκριμένα, η Διευθύντρια της Amazon στην Σιγκαπούρη δήλωσε:

Η AWS διπλασιάζει τις επενδύσεις της σε υποδομές cloud στη Σιγκαπούρη από το 2024 έως το 2028 για να υποστηρίξει τη ζήτηση των πελατών και να συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης της Σιγκαπούρης ως ελκυστικού περιφερειακού κέντρου εκκίνησης καινοτομίας.

Η Amazon δήλωσε ότι η επένδυση θα υποστηρίξει περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις της Σιγκαπούρης κάθε χρόνο και αξία ύψους 23,7 δισ. δολαρίων στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Σιγκαπούρης.

Η ανακοίνωση της Amazon είναι η τελευταία σε μια σειρά κινήσεων των αμερικανικών τεχνολογικών τιτάνων για την επέκταση του αποτυπώματός τους στη Νοτιοανατολική Ασία.

Η Microsoft παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και cloud στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia Jensen Huang πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο περιοδεία στη Μαλαισία, το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ και την Ινδονησία.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων της Μαλαισίας Τένγκκου Ζαφρούλ Αζίζ δήλωσε ότι η Google θα ανακοινώσει σχέδια για επενδύσεις στη χώρα «στο εγγύς μέλλον», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

Η παγκόσμια εταιρεία συμβούλων Kearney έχει εκτιμήσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να συνεισφέρει σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο ΑΕΠ της Νοτιοανατολικής Ασίας έως το 2030.

Η Amazon ήταν ο μεγαλύτερος πάροχος υποδομών cloud στον κόσμο τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους μέσω της AWS, σύμφωνα με την Synergy Research Group.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τριπλασιασμό των λειτουργικών εσόδων στα 15,3 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω των επιδόσεων των διαφημιστικών και των επιχειρήσεων cloud.

Related Articles

Back to top button