Τοπικά

Πυρά της αντιπολίτευσης στον Καταβούτα: Στον «αέρα» οι σχολικές μονάδες – Πότε θα απομακρυνθεί ο αμίαντος; (VIDEO)

Ερωτήσεις που… καίνε για θέματα που ανησυχούν

Για τα θέματα της αντισεισμικότητας και γενικότερα της ποιότητας των σχολικών μονάδων και για την απομάκρυνση των πλακών αμιάντου που έχουν καταρρεύσει από τις στέγες του εργοστασίου Δρεπανόπουλου κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να λογοδοτήσει στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή, με τα ζητήματα να απευθύνονται από τη Λαϊκή Συσπείρωση στον κ. Γιώργο Καταβούτα, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση απαίτησε τον ουσιαστικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων από αρμόδιες Επιτροπές σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την επαρκή χρηματοδότηση και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί ο προσεισμικός έλεγχος σε μόνιμη και σταθερή βάση.

Ανταποκρινόμενος στην απαίτηση ο αντιδήμαρχος «ένιψε τα χείρας του», αναφέροντας ότι η ΚΕΔΕ παίζει σημαντικό ρόλο σ’αυτό και ότι πρέπει να σταματάει να «πετάει το μπαλάκι» στο Δήμο, με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα, ενώ στο «παιχνίδι» έβαλε και το ΤΕΕ.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε απαντώντας και στο πρόβλημα του αμιάντου, τονίζοντας ότι έχουν μπει σε διαδικασία δικαστικής διαμάχης με τη Eurobank, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει επικοινωνήσει με συνεργεία της ΔΕΥΑΤ, ώστε να λάβει συμβουλές για το ποιες είναι οι κατάλληλες κινήσεις για την αντιμετώπιση της «υγειονομικής βόμβας». «Καταλαβαίνουμε ότι οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός όσο πιο άμεσα», τόνισε.

Αν και τα θέματα δεν ήταν καινούργια για ακόμη μία φορά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, προκαλώντας ανησυχία για το αν τα λόγια θα γίνουν πράξεις…

The post Πυρά της αντιπολίτευσης στον Καταβούτα: Στον «αέρα» οι σχολικές μονάδες – Πότε θα απομακρυνθεί ο αμίαντος; (VIDEO) appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button