Τοπικά

Πληρώνουν «χρυσάφι» τη μουσική ταβέρνες και καφέ

Με υπέρογκα πρόστιμα είναι αντιμέτωποι Τρικαλινοί καταστηματάρχες – Στα Τρίκαλα ο Γιώργος Καββαθάς για συνάντηση με εκπροσώπους των εταιρειών  

Υπέρογκα ποσά καλούνται να πληρώσουν ιδιοκτήτες ταβερνών και καφέ σε εταιρείες που διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα των μουσικών οι οποίες φυσικά είναι πάμπολλες και η κάθε μία έχει το δικό της «μετερίζι» ανάλογα με το έργο που διαχειρίζονται.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Trikalanews.gr, ο πρόεδρος των εστιατορίων και ταχυφαγείων στα Τρίκαλα Νικόλας Παπαευθυμίου, το πρόβλημα πλέον πρέπει να λυθεί και το τοπίο να γίνει αφενός πιο ξεκάθαρο και αφετέρου πιο δίκαιο για όλους. Η πρόταση μάλιστα διαχρονικά από την πλευρά των καταστηματαρχών είναι να συγκροτηθούν σε μια εταιρεία τουλάχιστον ώστε να γνωρίζουν πόσο και τι πληρώνουν.

Μπροστά στο θέμα κινητοποιήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ ν. Τρικάλων κ. Βαγγέλης Αγγελάκης. Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ήδη έχει ρυθμιστεί συνάντηση παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά με εκπροσώπους των εταιρειών για άμεση ανταλλαγή απόψεων και εξεύρεση λύσεων.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Αγγελάκη, τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 1000 και φτάνουν μέχρι και 10 χιλ ευρώ ανά περίπτωση!

The post Πληρώνουν «χρυσάφι» τη μουσική ταβέρνες και καφέ appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button