Υγεία

Αποφασισμένος να στείλει στο Ισραήλ όπλα αξίας 1 δις δολαρίων ο Μπάιντεν – Ενημερώνεται το Κογκρέσο

Αποφασισμένος να στείλει στο Ισραήλ όπλα αξίας 1 δις δολαρίων ο Μπάιντεν - Ενημερώνεται το Κογκρέσο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημερώνει το Κογκρέσο για την προσεχή παράδοση στο Ισραήλ όπλων αξίας 1 δισεκ. δολαρίων. Ανάμεσα σε άλλα, τα πυρομαχικά θα συμπεριλαμβάνουν οβίδες για πυροβόλα αρμάτων μάχης και στρατιωτικά οχήματα.

Μία εβδομάδα αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν απείλησε να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται στο Ισραήλ εξαιτίας της Ράφας, πηγές στην Ουάσιγκτον δήλωσαν ότι ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε το Κογκρέσο πως θα προχωρήσει στην παράδοση όπλων και πυρομαχικών αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στον πιο στενό σύμμαχο της χώρας στη Μέση Ανατολή.

Η παράδοση των όπλων και των πυρομαχικών υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, σημείωσε αξιωματούχος. Πηγή στο αμερικανικό κοινοβούλιο ανέφερε πως πρόκειται για υλικό αξίας ενός και πλέον δισεκ. δολαρίων.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας «Wall Street Journal», μεταξύ άλλων τα πυρομαχικά θα συμπεριλαμβάνουν οβίδες για πυροβόλα αρμάτων μάχης, αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων, και στρατιωτικά οχήματα, αξίας άλλων 500 εκατ. δολαρίων.

Προχθές Δευτέρα (σ.σ. 13.05.2024), ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζέικ Σάλιβαν τόνισε σε δημοσιογράφους ότι οι παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ θα συνεχιστούν στο πλαίσιο πακέτου αξίας 26 δισεκ. δολαρίων που ενέκρινε τον περασμένο μήνα το Κογκρέσο, παρότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε να προχωρήσει στην αναβολή των παραδόσεων 1.800 βομβών 907 κιλών και 1.700 βομβών 226 κιλών, επειδή «δεν πιστεύουμε πως πρέπει να γίνει ρίψη τους σε πυκνοκατοικημένες πόλεις».

Η αταλάντευτη υποστήριξη του προέδρου Μπάιντεν στο Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου πλέον έχει μετατραπεί σε πρόβλημα για τον Δημοκρατικό που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο αξίωμα στις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς επικρίνεται έντονα, ιδίως από μερίδα υποστηρικτών της παράταξής του.

To άρθρο Αποφασισμένος να στείλει στο Ισραήλ όπλα αξίας 1 δις δολαρίων ο Μπάιντεν – Ενημερώνεται το Κογκρέσο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button