Τοπικά

Στις 21 Απρίλη η Πορεία Ειρήνης από την Αγία Μονή στα Τρίκαλα

Όλες οι πληροφορίες

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί τα εργατικά σωματεία, τους εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, τους μαζικούς φορείς και όλο το λαό «να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνεται την Κυριακή 21 Απρίλη 1963 και ώρα 6.30 μ.μ. με αφετηρία από την πλατεία της Αγίας Μονής “Δημήτρης Μητροπάνος” και τερματισμό την πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου θα γίνει και η ομιλία».

Την ίδια μέρα η ΕΕΔΥΕ στο πλαίσιο της Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης πραγματοποιεί αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχτηκε, γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης στις 21 Απρίλη 1963.

Όπως τονίζει στην απόφασή της η ΕΕΔΥΕ, «Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραϊσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν παράγοντα «ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας» και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για το λαό μας. Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παίζουν, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, που απειλεί με γενίκευση, οι θερμές πολεμικές εστίες στη Μ. Ανατολή και η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά τα μέτωπα, όχι μόνο με τη διάθεση των βάσεων, αλλά ακόμη και με την αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη, μετά τις επικίνδυνες καταστάσεις κλιμάκωσης όπως με τις εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
  • Καμιά στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου από τη Θεσσαλία και τη χώρα ολόκληρη.
  • Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό».

Προβολή ταινίας για την Παλαιστίνια γυναίκα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «3000 νύχτες» της Παλαιστίνιας σκηνοθέτιδας Μai Μasri, που θα γίνει στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων την Πέμπτη 18 Απρίλη και ώρα 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία μιας Παλαιστίνιας που βρίσκεται φυλακισμένη στις ισραηλινές φυλακές, καταδικασμένη για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές» ενέργειες, επειδή μετέφερε με το αυτοκίνητό της ένα τραυματισμένο αγόρι. Η σύλληψη και η καταδίκη της την αναγκάζει να γεννήσει και να μεγαλώσει το παιδί της μέσα στη φυλακή. Κόντρα στην καθημερινή βία, τις ταπεινώσεις, τις απαγορεύσεις, επιλέγει να μην παραδοθεί στη βαρβαρότητα, να αντισταθεί με κάθε μέσο που διαθέτει, να μιλήσει στο παιδί για την ομορφιά του κόσμου και την αξία της αγωνιστικής στάσης ζωής.

The post Στις 21 Απρίλη η Πορεία Ειρήνης από την Αγία Μονή στα Τρίκαλα appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button