Θεσσαλία

Η πρέσβης της Αυστρίας Gerda Vogl στο Μουζάκι και στο Δασαρχείο Μουζακίου

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του 1ου Περιφερειακού Φόρουμ Βιομάζας με θέμα «Βιοενέργεια & Βιώσιμη Δασική Διαχείριση»

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του 1ου Περιφερειακού Φόρουμ Βιομάζας με θέμα «Βιοενέργεια & Βιώσιμη Δασική Διαχείριση» που διεξήχθη στην Λάρισα από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας «HellaBiom”, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αυστριακή αποστολή με επικεφαλής την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα κυρία Gerda Vogl, καθώς και πλήθος Αυστριακών και Ελλήνων επιχειρηματιών, επισκέφτηκε το Δασαρχείο Μουζακίου.

Την αποστολή υποδέχθηκαν ο Δασάρχης Μουζακίου κ. Γκόζκος Απόστολος, η Προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κα. Φτίκα Ζωή και εκ μέρους του Δημάρχου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Δασκάλου Φανή.

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας να φιλοξενήσουμε το 1ο Περιφερειακό Φόρουμ Βιομάζας με θέμα “Βιονέργεια και βιώσιμη δασική διαχείριση”, στο Μουζάκι. Ως τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να συνδράμουμε σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν την εξεύρεση νέων μορφών ενέργειας όπως η βιονέργεια, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις αρνητικές επιπτώσεις της οποίας έχουμε ήδη υποστεί στον Δήμο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ.Φανή Δασκάλου.

Ο Δασάρχης Μουζακίου κ. Γκόζκος Απόστολος τους καλωσόρισε, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Μουζακίου και τους χάρισε αναμνηστικά δώρα μεταξύ των οποίων και το λεύκωμα του Δήμου Μουζακίου, το οποίο ήταν μεταφρασμένο στα αγγλικά.

Εκ μέρους του Δήμου Μουζακίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Δασκάλου Φανή χάρισε στην πρέσβη της Αυστρίας ως αναμνηστικό δώρο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στο Ξενοδοχείο «Mouzaki Palace» όπου και πραγματοποιήθηκε ημερίδα στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δασάρχης Μουζακίου κ. Γκόζκος Απόστολος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου κα. Δασκάλου Φανή, η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα κα. Gerda Vogl, η Προϊσταμένη Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κα. Φτίκα Ζωή και ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας – Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νταλός Γεώργιος.

Έπειτα τα στελέχη του Δασαρχείου Μουζακίου, κα. Αναστασιάδου Ιωάννα Προϊσταμένη του Τμήματος Δασοπροστασίας και κα. Χουρδάκη Τερψιθέα Προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών και Δημοσίου Κατηγόρου, ανέπτυξαν παρουσιάσεις σχετικές με το αντικείμενο του Forum.

Ακολούθησε υποβολή ερωτημάτων και διαλογική συζήτηση από τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια τμήμα της Αποστολής με επικεφαλής την Πρέσβη της Αυστρίας επισκέφθηκε το Δημοτικό Δάσος Μουζακίου.

Η επίσκεψη των Ελλήνων και Αυστριακών συμμετεχόντων στο 1ο Περιφερειακό Φόρουμ Βιομάζας, έκλεισε με γεύμα στο κέντρο Apolis, συνοδεία ελληνικής ορχήστρας, με την υπόσχεση των συμμετεχόντων να επισκεφθούν ξανά την όμορφη περιοχή μας.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Μουζακίου, τη Διεύθυνση του Ξενοδοχείου «Mouzaki Palace» και από την Εταιρεία «Biodasos».

The post Η πρέσβης της Αυστρίας Gerda Vogl στο Μουζάκι και στο Δασαρχείο Μουζακίου appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button