Κόσμος

Βερολίνο: Γερουσιαστής δέχθηκε επίθεση από άγνωστο σε βιβλιοθήκη

Επίθεση από άγνωστο άτομο δέχτηκε η γερουσιαστής Βερολίνου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, Φραντσίσκα Γκίφαϊ, καθώς είχε επισκεφθεί μια βιβλιοθήκη στην περιοχή Rudow της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ως αποτέλεσμα η Γκίφαϊ –η οποία έχει διατελέσει δήμαρχος του Βερολίνου– χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας άνδρας της επιτέθηκε ξαφνικά «από πίσω με μια τσάντα γεμάτη με σκληρό περιεχόμενο και τη χτύπησε στο κεφάλι και τον λαιμό» σε μια βιβλιοθήκη το απόγευμα της Τρίτης.

Η Γκίφαϊ χρειάστηκε να επισκεφθεί το νοσοκομείο, έως ότου να υποχωρήσει ο πόνος στο κεφάλι και τον αυχένα, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους η αστυνομία και η εισαγγελία του Βερολίνου, ανακοινώνοντας παράλληλα την ταυτοποίηση του δράστη από τις αρχές, χωρίς όμως να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Η ίδια η πολιτικός προχώρησε αργότερα σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ανέφερε: «Μετά το αρχικό σοκ, μπορώ να πω ότι είμαι καλά». 

Το περιστατικό δεν είναι η πρώτη επίθεση κατά πολιτικού προσώπου που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία.

Επίσης ην Τρίτη, μια 47χρονη πολιτικός των Πρασίνων στην ανατολική πόλη της Δρέσδης  δέχτηκε απειλές και την έφτυσαν, καθώς κρεμούσε αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας.

Τα εν λόγω περιστατικά έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο ευρωβουλευτής, Ματίας Εκε, όταν χτυπήθηκε σοβαρά από αγνώστους την ώρα που έκανε αφισοκόλληση στη Δρέσδη. Για το περιστατικό οι αρχές ερευνούν τέσσερις εφήβους.

Related Articles

Back to top button