Κόσμος

Βρήκαν νέο ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Μπροστά σε τρίτο ομαδικό τάφο βρέθηκαν σήμερα μέλη της Πολιτικής Άμυνας της Γάζας στο πλαίσιο έρευνας για δεκάδες αγνοούμενους των οποίων τα ίχνη χάθηκαν μετά την τελευταία εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Al Shifa της Γάζας τον περασμένο Απρίλιο.

Σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου εντοπίστηκε τάφος με τα πτώματα 62 ανθρώπων (συμπεριλαμβανομένων παιδιών!). Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι μιλώντας σε δημοσιογράφους εξέφρασαν φόβο για πιθανή αύξηση του αριθμού των πτωμάτων επισημαίνοντας πως οι έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Στον περίβολο του νοσοκομείου Αλ Σίφα έχουν βρεθεί ως σήμερα τουλάχιστον τρεις ομαδικοί τάφοι με τουλάχιστον 530 πτώματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι πτώματα παιδιών αλλά και ασθενών με γάζες και καθετήρες.

Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας έχουν βρεθεί ως τώρα επτά μαζικοί τάφοι. Πέρα από τους τρεις ομαδικούς τάφους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, βρέθηκαν άλλοι τρεις στο νοσοκομείο Νάσερ και ένας στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη Βόρεια Λωρίδα Γάζας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τους μαζικούς τάφους στα νοσοκομεία καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις για μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλημάτων πολέμου.

Από τις 8 Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά 34.844 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί πάνω από 78.404 άλλοι.

Related Articles

Back to top button