Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Ποντίκι που βρυχάται η Βόρεια Μακεδονία – Η κακιά ώρα θα έρθει από χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό

Νίκος Δένδιας: Ποντίκι που βρυχάται η Βόρεια Μακεδονία – Η κακιά ώρα θα έρθει από χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό

«Ποντίκι που βρυχάται» χαρακτήρισε τη Βόρεια Μακεδονία ο Νίκος Δένδιας κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο Νίκος Δένδιας μάλιστα επισήμανε ότι η «κακιά η ώρα» δεν θα έρθει από τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά από μια χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό.

 «Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα. Και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από την Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες. Θα προέλθει από μία χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο Α.Ε.Π. που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε, και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό. Και με διακατέχει μια τεράστια αγωνία. Δεν σας το έχω κρύψει. Άλλωστε οι περισσότεροι από σας με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει… 

«Ως  Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές. Αντιμετωπίζουμε μια χώρα με τετραπλάσιο ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Εάν δεν δουλέψουμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια, δεν θα τα καταφέρουμε. Και πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα. Και είμαστε πολλά χρόνια καθυστερημένοι».

To άρθρο Νίκος Δένδιας: Ποντίκι που βρυχάται η Βόρεια Μακεδονία – Η κακιά ώρα θα έρθει από χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button