Κόσμος

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Η Ιαπωνία εξέφρασε την απογοήτευσή της για τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποκάλεσε ορισμένα ασιατικά έθνη «ξενοφοβικά», ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση είπε στην Ουάσινγκτον ότι τα σχόλια του Μπάιντεν δεν βασίστηκαν σε ακριβή κατανόηση της πολιτικής της Ιαπωνίας, ανέφερε το Kyodo News που εδρεύει στο Τόκιο.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης προεκλογικής συγκέντρωσης χρημάτων στην πρωτεύουσα της χώρας, ο Τζο Μπάιντεν είπε:

Ξέρετε, ένας από τους λόγους για τους οποίους η οικονομία μας αναπτύσσεται είναι εξαιτίας σας και πολλών άλλων. Γιατί; Επειδή καλωσορίζουμε τους μετανάστες. Κοιτάξτε, σκεφτείτε το. Γιατί η Κίνα καθυστερεί τόσο πολύ οικονομικά; Γιατί η Ιαπωνία έχει προβλήματα; Γιατί η Ρωσία; Γιατί η Ινδία; Επειδή είναι ξενοφοβικές χώρες. Δεν θέλουν μετανάστες.

«Οι μετανάστες είναι αυτό που μας κάνει δυνατή χώρα. Δεν είναι αστείο. Αυτό δεν είναι υπερβολή. Επειδή έχουμε μια εισροή εργαζομένων που θέλουν να είναι εδώ και απλά να συνεισφέρουν», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ δήλωσε ότι ο Μπάιντεν μιλούσε για τη σημασία του να είναι η χώρα των μεταναστών, μια ετικέτα που χρησιμοποιούν συχνά οι ΗΠΑ για τον εαυτό τους.

«Μίλησε για τη σημασία του να είμαστε μια χώρα μεταναστών, ειδικά καθώς βλέπετε τις επιθέσεις που έχουμε δει πολύ πρόσφατα τα τελευταία δύο χρόνια σε μετανάστες ειδικότερα», είπε.

Ερωτηθείς για το αν ο πρόεδρος θα διατυπώσει ξανά με τον ίδιο τρόπο τις παρατηρήσεις του, ο Ζαν-Πιέρ είπε: «Αυτό εξαρτάται από τον πρόεδρο, ξέρετε, αυτός είναι ο πρόεδρος».

Related Articles

Back to top button