Κόσμος

Φρίκη στη Βολιβία: Λίντσαραν κατηγορούμενους για απαγωγή – Σκότωσαν στο ξύλο δυο, έκαψαν ζωντανό τον τρίτο

Φρίκη στη Βολιβία: Λίντσαραν κατηγορούμενους για απαγωγή – Σκότωσαν στο ξύλο δυο, έκαψαν ζωντανό τον τρίτο

Σοκάρουν οι εικόνες από τη Βολιβία, όπου όχλος εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν τρεις κατηγορούμενοι για απαγωγή ζευγαριού και τους σκότωσε! ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι εικόνες είναι ΣΚΛΗΡΕΣ.

Όλα έγιναν στην πόλη Ιβιργαρσάμα, στην επαρχία Τσαπάρε στην κεντρική Βολιβία. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φρέντι Μεδινασέλι, επικεφαλής της ειδικής δύναμης καταπολέμησης του εγκλήματος, χθες (08.05.2024), οργισμένοι κάτοικοι αρχικά καταδίωξαν και σταμάτησαν δυο οχήματα με τέσσερις άνδρες που κράταγαν ανδρόγυνο με τα χέρια δεμένα.

Αν και αρχικά παρέδωσαν τους φερόμενους ως απαγωγείς στην αστυνομία, στη συνέχεια τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο! Ο όχλος έκανε έφοδο στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τους υπόπτους και τους οδήγησε σε πλατεία όπου σκότωσε τους τρεις. Ο τέταρτος, χάρη στη σύγχυση και το χάος επικρατούσε, κατάφερε να διαφύγει.

Το γραφείο του Μεσολαβητή (σ.σ. ανεξάρτητης αρχής ανάλογης του Συνηγόρου του Πολίτη) στην Κοτσαμπάμπα, πρωτεύουσα της Τσαπάρε, επιβεβαίωσε πως «τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

Εξαιρετικά βίαια πλάνα του λιντσαρίσματος ανέβηκαν στα social media. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου κι ο τρίτος κάηκε ζωντανός.

 

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τα αίτια των τριών θανάτων.

 

Η τροπική επαρχία Τσαπάρε μετατρέπεται συχνά σε θέατρο δολοφονιών και απαγωγών που συνδέονται με τη διακίνηση κοκαΐνης.

Η Βολιβία είναι η χώρα που κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως στην παραγωγή του συγκεκριμένου ναρκωτικού, πίσω από την Κολομβία και το Περού, σύμφωνα με δεδομένα του ΟΗΕ.

To άρθρο Φρίκη στη Βολιβία: Λίντσαραν κατηγορούμενους για απαγωγή – Σκότωσαν στο ξύλο δυο, έκαψαν ζωντανό τον τρίτο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button