Ελλάδα

Ελληνικός Χρυσός: Στηρίζοντας την καινοτομία και την εκπαίδευση για ένα καλύτερο μέλλον

Ελληνικός Χρυσός: Στηρίζοντας την καινοτομία και την εκπαίδευση για ένα καλύτερο μέλλον

Στον σύγχρονο κόσμο, η εκπαίδευση οφείλει να προσαρμόζεται στις νέες τάσεις και ανάγκες της κοινωνίας. Η ρομποτική, ως κλάδος που συνδυάζει την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τη μαθηματική σκέψη, έχει εξελιχθεί σε ένα δυναμικό εργαλείο μάθησης με σημαντική επιρροή στη νέα γενιά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνικός Χρυσός, πιστή στη δέσμευσή της για την προώθηση της καινοτομίας και της εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται, υποστηρίζει εδώ και έξι συνεχόμενα χρόνια το επιτυχημένο πρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη».

Αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία, σχεδιασμένη από την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός, προσφέρει στους νέους του Δήμου Αριστοτέλη μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της Ρομποτικής και της Τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, μέσω της παρακολούθησης εργαστηρίων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics), οι μαθητές αποκτούν με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο πολύτιμα εφόδια για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία. Αυτό καθώς η καλλιέργεια κριτικής σκέψης, συνεργατικότητας, δημιουργικότητας και αυτοπεποίθησης αποτελούν βασικές συνιστώσες για την επιτυχή ένταξή τους σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται.

Τον Απρίλιο 2024 ολοκληρώθηκε ο 6ος κύκλος εργαστηρίων, ο οποίος εστίασε σε προκλήσεις που σχετίζονται με τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την τέχνη και τον πολιτισμό, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και ο σχεδιασμός φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέσα από αυτά τα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια, περισσότερα από 160 παιδιά ηλικίας 4-16 ετών έλαβαν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες. Παράλληλα, η συμμετοχή στο πρόγραμμα αποτέλεσε και ευκαιρία για την προετοιμασία ομάδων συμμετοχής στο πρόγραμμα FIRST® LEGO® League.

Η Ελληνικός Χρυσός, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, επενδύει διαχρονικά στο μέλλον. Η στήριξη πρωτοβουλιών όπως το πρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη» αποτελεί έμπρακτη δέσμευση για την καλλιέργεια μίας νέας γενιάς ενεργών και δημιουργικών πολιτών, ικανών να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο.

Η εν λόγω δράση αποτελεί ένα μικρό μέρος του εκτεταμένου προγράμματος Κοινωνικών Επενδύσεων, που η Εταιρεία υλοποιεί με συνέπεια στις τοπικές κοινότητες που δραστηριοποιείται, εδώ και μια δεκαετία. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί περισσότερα από 26 εκατ. ευρώ σε δράσεις και έργα κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ η Ελληνικός Χρυσός έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση εμβληματικών έργων κοινωνικής μέριμνας και τοπικής ανάπτυξης, αξίας 80 εκατ. δολαρίων σε βάθος 25ετίας.

To άρθρο Ελληνικός Χρυσός: Στηρίζοντας την καινοτομία και την εκπαίδευση για ένα καλύτερο μέλλον δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button