Κόσμος

Με θερμό καλοκαίρι απειλεί τον Λίβανο το Ισραήλ

Απειλές για «θερμό καλοκαίρι» και κλιμάκωση των συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ εκτόξευσε απόψε κατά της λιβανέζικης πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ένα θερμό καλοκαίρι» είπε ο Γκάλαντ ωαναφερόμενος σε πιθανή επέκταση των εχθροπραξιών στα σύνορα με το Νότιο Λίβανο.

Ο Γκάλαντ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά προσθέτοντας πως «για να επιστρέψουν» οι Ισραηλινοί άμαχοι που κατά δεκάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν μεθοριακές περιοχές του Βόρειου Ισραήλ κατά την έναρξη το πολέμου θα πρέπει ή να υπάρξει «διαδικασία συμφωνίας» ή μία «επιχειρησιακή διαδικασία» (εννοώντας πόλεμο…).

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε πως το Ισραήλ έπληξε 28 πόλεις και χωριά στον νότιο Λίβανο καταφέρνοντας τουλάχιστο 20 πλήγματα κατά «στόχων» της Χεζμπολάχ στο Ράμιεχ και στη συνέχεια μετέδωσε ανακοίνωση της «Ισλαμικής Αντίστασης του Λιβάνου» τονίζοντας πως εξαπολύθηκαν επιθέσεις σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στην κατεχόμενη περιοχή Σαμάκα των λόφων Κφαρ Χουμπα με ρουκέτες «πετυχαίνοντας άμεσο πλήγμα».

Στη συνέχεια το λιβανέζικο δίκτυο Naharnet  μετέδωσε απόψε πως η Χεζμπολάχ κήρυξε «γενική κινητοποόιηση» για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός αποφασίσει να διευρύνει τη σύγκρουση και στο Νότιο Λίβανο. Στελέχη της οργάνωσης μιλώντας στην αραβική εφημερίδα  Asharq al Awsat  ανέφεραν πως η Χεζμπολάχ έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί «προηγμένα όπλα» ευελπιστώντας πως θα καταφέρει να αλλάξει τους όρους της εξίσωσης και να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Related Articles

Back to top button