Υγεία

Οικιακή βοηθός έφυγε… χωρίς αντίο μετά την παγίδα που της έστησαν οι ιδιοκτήτες διαμερίσματος στον Βόλο

Οικιακή βοηθός έφυγε... χωρίς αντίο μετά την παγίδα που της έστησαν οι ιδιοκτήτες διαμερίσματος στον Βόλο

Ο Βόλος συζητάει τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο, με την κατηγορούμενη να καταδικάζεται ερήμην. Η οικιακή βοηθός έπεσε στην παγίδα που της έστησαν οι ιδιοκτήτες…

Ο Βόλος στο επίκεντρο για μια υπόθεση που έφτασε ενώπιον της δικαιοσύνης. Η οικιακή βοηθός καταδικάστηκε για την κλοπή ενός κουμπαρά που περιείχε 2.200 ευρώ, σε υπόγειο διαμέρισμα. Είχε προσληφθεί για να φροντίζει ηλικιωμένο ζευγάρι και όπως φαίνεται έβαλε στο στόχαστρο τα χρήματα που μάζευε ο εγγονός τους. Μετά την κλοπή οι υποψίες στράφηκαν σε εκείνη, χωρίς όμως να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι, σε συνεννόηση με την αστυνομία, της είπαν ότι υπήρχε κάμερα ασφαλείας. Από τότε η γυναίκα εξαφανίστηκε και δεν την είδε κανείς στην περιοχή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμειοδικείο Βόλου, ερήμην της εσωτερικής που ήταν κατηγορούμενη για κλοπή. Σύμφωνα με τον γιο της οικογένειας, ο ίδιος διαμένει στο υπόγειο του τριώροφου σπιτιού, το οποίο έχει διαμορφώσει. Τον Ιούλιο του 2021 είχε φύγει για διακοπές με φίλους του. Πήγαν κάμπινγκ, επιστρέφοντας όμως τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη.

Βρήκε την πόρτα του διαμερίσματός του μισάνοιχτη και τα πράγματα ανακατεμένα. Έριξε μία γρήγορη ματιά στον χώρο και δεν αντιλήφθηκε να του λείπει κάτι. «Στην αρχή φαντάστηκα ότι μπορεί να μπήκε ο αδερφός μου στο δωμάτιο. Αργότερα, διαπίστωσα ότι έλειπε ο κουμπαράς μου που είχε ποσό 2.200 ευρώ», είπε ενώπιον του δικαστηρίου.

Η οικογένεια κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων. Οι υποψίες είχαν στραφεί στην οικιακή βοηθό που πρόσεχε τους παππούδες που ζούσαν στο ίδιο σπίτι, κανείς όμως δεν μπορούσε να αποδείξει τίποτα. Με υπόδειξη της αστυνομίας, η οικογένεια έστησε παγίδα. Ισχυρίστηκε δήθεν ότι στο υπόγειο όπου μένει ο γιος υπήρχε εγκατεστημένη κάμερα ασφαλείας και ότι το βιντεοληπτικό υλικό θα πήγαινε στην αστυνομία, προκειμένου να αποκαλυφθεί ο δράστης.

Τις κουβέντες φέρεται να άκουσε η γυναίκα, η οποία φρόντισε να εξαφανιστεί. «Το ίδιο βράδυ, στις 10:30 έπρεπε να δώσει κάποια φάρμακα στους παππούδες. Δεν εμφανίστηκε καν. Την αναζητήσαμε στο δωμάτιό της στις 11 το βράδυ και δεν την βρήκαμε. Πήγαμε να την πάρουμε τηλέφωνο και μας είχε μπλοκάρει», κατέθεσε ο πατέρας της οικογένειας.

Φεύγοντας φέρεται να πήρε κι άλλα χρήματα. Όπως κατέθεσε ο πατέρας, δίπλα από την εξώπορτα, κρεμασμένη στον καλόγερο ήταν η τσάντα της συζύγου του και μέσα στο πορτοφόλι της είχε 200 ευρώ τα οποία επίσης έκαναν φτερά.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η γυναίκα κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Συνεχίζει να κρύβεται και παραμένει άγνωστο αν βρίσκεται στη χώρα, ή αν έχει καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό.

To άρθρο Οικιακή βοηθός έφυγε… χωρίς αντίο μετά την παγίδα που της έστησαν οι ιδιοκτήτες διαμερίσματος στον Βόλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button