Κόσμος

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Στην κλιμάκωση των επιθέσεων σε Ερυθρά Θάλασσα και Κόλπο του Άντεν κατά ισραηλινών και άλλων πλοίων δυτικών συμφερόντων  προχωρούν οι Χούθι της Υεμένης σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε απόψε ο στρατιωτικός εκπρόσωπός τους, Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των επιθέσεων που εξαπολύουν μαχητές της οργάνωσής του με αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα βομβαρδιστικά αεροσκάφη, ο αλ Χούθι τόνισε πως έχουν γίνει ως σήμερα επιθέσεις σε 112 πλοία.

Από την αρχή της τρέχουσας βδομάδας ανέφερε πως έγιναν επιθέσεις με 10 βαλλιστικούς πυραύλους και ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος.

Εξήγησε πως η κλιμάκωση των επιθέσεων των Χούθι γίνεται ως απάντηση στην απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει σε αύξηση των επιθέσεων στη Ράφα. Επέρριψε στις ΗΠΑ την ευθύνη για το γενικό πρόσταγμα αυτής της επίθεσης από το Ισραήλ λέγοντας πως είναι συνεργός του σε «όλα τα εγκλήματά του».

«Ξεκινάμε να σκεφτόμαστε για πέμπτο και έκτο στάδιο των επιχειρήσεων  και έχουμε πολύ σημαντικές, ευαίσθητες και άλλες επιδραστικές λύσεις έναντι των εχθρών» τόνισε χαρακτηριστικά, καλώντας την Αίγυπτο να μπει μπροστά στο αραβικό κίνημα και να διατηρήσει σταθερή στάση πίεσης στον «εχθρό» ώστε να απομακρύνει τα στρατεύματά του από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφας, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Related Articles

Back to top button