Κόσμος

Γερμανία: Καταδικάστηκε στέλεχος του AfD για ναζιστικό σύνθημα

Ηγετικό στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο, για τη χρήση απαγορευμένου ναζιστικού συνθήματος, κατά την διάρκεια ομιλίας του, το 2021.

Ο Μπιέρν Χέκε, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του AfD στο κρατίδιο της Θουριγγίας, είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «Όλα για την Γερμανία» (Alles für Deutschland), η οποία παραπέμπει στα ναζιστικά τάγματα εφόδου, σε προεκλογική ομιλία του τον Μάιο του 2021.

Μάλιστα, στις 6 Απριλίου, ο Χέκε έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ: «Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δίωξης πολιτικών αντιπάλων και της καταστολής της ελευθερίας του λόγου».

Απαντώντας σε αυτήν την ανάρτηση, ο ιδιοκτήτης του X, Ίλον Μασκ, ρώτησε τον Γερμανό πολιτικό γιατί το σύνθημα ήταν παράνομο στη Γερμανία.

«Επειδή κάθε πατριώτης στη Γερμανία συκοφαντείται ως ναζί» απάντησε ο Χέκε.

Η νομική υπεράσπισή του υποστήριξε πως ο Χέκε δεν γνώριζε πως η χρήση της συγκεκριμένης φράσης ήταν απαγορευμένη, επιχείρημα που δεν έπεισε το δικαστήριο, μιας και ο 52χρονος πολιτικός είναι καθηγητής ιστορίας. Τελικά, η έδρα του επέβαλε πρόστιμο 13.000 ευρώ.

Related Articles

Back to top button