Ελλάδα

Ταξίδι στην Πρέβεζα: Πού θα πας και τι θα κάνεις

Ταξίδι στην Πρέβεζα: Πού θα πας και τι θα κάνεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να οργανώσετε ένα ταξίδι στην Πρέβεζα. Οι περισσότεροι την έχουν συνδέσει με την αυτοκτονία του Κώστα Καρυωτάκη και κάθε φορά που ακούνε το όνομα της, πιστεύουν πως πρόκειται για μια μελαγχολική πόλη.

Η Πρέβεζα, η οποία στην πραγματικότητα είναι μία πόλη που σφύζει από ζωή και τα τελευταία χρόνια, οι μετοχές της ως ταξιδιωτικός προορισμός, ολοένα και αυξάνονται.

Η αλήθεια είναι πως η Πρέβεζα είναι από τους προορισμούς εκείνους που δεν περιμένεις να συναντήσεις. Με τη χαρακτηριστική θαλασσινή της αύρα να δημιουργεί την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε νησί, είναι μια πόλη που αξίζει κανείς να ανακαλύψει, και να την εντάξει στις διακοπές της.

Μάλιστα, καθώς απέχει περίπου 4,5 ώρες από την Αθήνα, μπορείτε να την επισκεφτείτε ακόμη και για ένα Σαββατοκύριακο – βέβαια, όσο περισσότερες ημέρες, τόσο το καλύτερο.

Έχετε τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε που δεν θα βαρεθείτε λεπτό στην όμορφη αυτή πόλη της Ηπείρου με τη νησιωτική αύρα.

Η Πρέβεζα βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, είναι χτισμένη σε θέση στρατηγική, στη βόρεια πλευρά του ομώνυμου πορθμού, απέναντι από το ακρωτήριο του Ακτίου και παντρεύει ιδανικά το σύγχρονο με το παραδοσιακό, έχοντας τη δική της μοναδική προσωπικότητα.

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ στα συν της είναι ακόμη το γεγονός ότι ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Ελλάδας, με εύκολη πρόσβαση στις γύρω περιοχές. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε σε ένα ταξίδι στην Πρέβεζα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Ταξίδι στην Πρέβεζα: Πού θα πας και τι θα κάνεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button