Πολιτική

Αλέξης Γεωργούλης: Το μόνο που μπορώ να κάνω στην παρούσα φάση είναι να σας διαβεβαιώσω για την αθωότητά μου

Αλέξης Γεωργούλης: Το μόνο που μπορώ να κάνω στην παρούσα φάση είναι να σας διαβεβαιώσω για την αθωότητά μου

«Δεν είμαι κατηγορούμενος για καμία πράξη και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη από πέρσι, οπότε μου γνωστοποιήθηκε η καταγγελία» δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έδωσε συνέντευξη στη Secret των Παραπολιτικών και στη Σάσα Σταμάτη και μίλησε για την ιδέα που είχε να δημιουργήσει ένα καινούριο κόμμα και για την καταγγελία που έχει υποβληθεί εις βάρος του.

«Είχα σκεφτεί τη δημιουργία ενός κόμματος με κεντρικό άξονα τον πολιτισμό, κάτι το οποίο νομίζω ότι έχει ανάγκη η κοινωνία, να υπάρχει ελεύθερη έκφραση πάνω σε θέματα που παραμελούμε, είναι όμως ουσιαστικά για τη γεφύρωση των πολιτικών, με σκοπό το βέλτιστο για την πλειονότητα του κοινωνικού συνόλου.

Η ρητορική μίσους και η ακραία κομματικοποίηση συνήθως δεν οδηγούν σε θετικό πρόσημο. Βάσει συνθηκών, αποφάσισα ότι θα ήταν πιο παραγωγικό να συνεργαστώ με το Πράσινο Κίνημα, το οποίο μοιράζεται πολλές από τις ανησυχίες και τις προτεραιότητές μου, δηλώνει ο Αλέξης Γεωργούλης.

«Θέλω να είμαι ένας άνθρωπος χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να είναι συμπεριληπτική. Άλλωστε, το έχω αναφέρει ως καλλιτέχνης, στην πολιτική θέλω να δράσω έτσι ώστε να γεφυρώνω τις αποστάσεις και όχι να οξύνω τις αντιπαλότητες. Δεν αποκλείω τη συνεργασία με κανένα κόμμα», απαντά ο ηθοποιός στο ενδεχόμενο να τον δούμε να επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα.

Δεν γίνεται να μη σε ρωτήσω για την καταγγελία περί σεξουαλικής κακοποίησης που υποβλήθηκε σε βάρος σου…

«Το μόνο που μπορώ να κάνω στην παρούσα φάση είναι να σας διαβεβαιώσω για την αθωότητά μου, για την οποία έχω υπάρξει ξεκάθαρος εξαρχής, και να δηλώσω την εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα φωτίσει την αλήθεια», αναφέρει ο Αλέξης Γεωργούλης.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, δεν είμαι κατηγορούμενος για καμία πράξη και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη από πέρσι, οπότε μου γνωστοποιήθηκε η καταγγελία. Εγώ ο ίδιος έκανα αίτημα να επισπευσθεί η άρση της ασυλίας μου, να διαλευκανθεί η υπόθεση και να έρθει στο φως η αλήθεια», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Δεν ένιωσα να με εγκαταλείπουν μετά την καταγγελία. Ίσα-ίσα έλαβα μεγάλη στήριξη από ανθρώπους που μπορεί να μη γνώριζα και θέλω μέσα από την καρδιά μου να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το θάρρος που βρήκαν να πουν την άποψή τους, αψηφώντας τον κίνδυνο για ρητορικές μίσους. Μου έδωσαν μεγάλη δύναμη. Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί, η ψυχική μου ακεραιότητα θα ήταν δύσκολο να ανακάμψει», εξομολογείται ο Αλέξης Γεωργούλης.

To άρθρο Αλέξης Γεωργούλης: Το μόνο που μπορώ να κάνω στην παρούσα φάση είναι να σας διαβεβαιώσω για την αθωότητά μου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button