Κόσμος

Το Ιραν απελευθέρωσε 7 ναυτικούς του πλοίου MSC Aries που είχε κατασχέσει στον Κόλπο

Το Ιραν απελευθέρωσε 7 ναυτικούς του πλοίου MSC Aries που είχε κατασχέσει στον Κόλπο

Επτά μέλη του πληρώματος του MSC Aries απελευθέρωσε σήμερα (09.05.2024) το Ιράν. Το πλοίο ενώ έπλεε στον Κόλπο, κατασχέθηκε καθώς οι ιρανικές αρχές θεωρούσαν ότι συνδέεται με το Ισραήλ.

Οι Ιρανοί άφησαν ελεύθερους πέντε Ινδούς, έναν Φιλιππινέζο και έναν Εσθονό ενώ άλλος ένας Ινδός είχε ήδη φύγει από τις 18 Απριλίου. Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας, άλλοι 17 ναυτικοί βρίσκονται ακόμη πάνω στο πλοίο.

Η Τεχεράνη είχε ενημερώσει από τις 27 Απριλίου ότι σκόπευε να απελευθερώσει και τα άλλα μέλη του πληρώματος του πλοίου MSC Aries, το οποίο κατασχέθηκε από τους φρουρούς της επανάστασης λίγες ώρες πριν από την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, εναντίον του Ισραήλ.

Η επίθεση αυτή ήταν η απάντηση του Ιράν στο αεροπορικό πλήγμα, που αποδίδεται στο Ισραήλ και στοίχισε τη ζωή σε επτά αξιωματικούς των φρουρών στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Ιράν, το πλοίο παραβίασε «τους διεθνείς ναυτιλιακούς κανόνες» και «ανήκει στο σιωνιστικό καθεστώς».

Η πορτογαλική κυβέρνηση χαιρέτισε την απελευθέρωση των ναυτικών, ζητώντας ωστόσο και πάλι να αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι 17, καθώς και το ίδιο το πλοίο.

To άρθρο Το Ιραν απελευθέρωσε 7 ναυτικούς του πλοίου MSC Aries που είχε κατασχέσει στον Κόλπο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button