Κόσμος

«Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας» δηλώνει ο Ερντογάν για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

«Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας» δηλώνει ο Ερντογάν για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα Δευτέρα (6.5.24), τονίζοντας πως «εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Άγκυρα και θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πόρτα που δεν μπορεί να ανοίξει ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις. Αρκεί να υπάρξει προσέγγιση με καλή πρόθεση και να δοθεί ευκαιρία στη διπλωματία. Η συνέχεια σίγουρα θα έρθει με λίγη προσπάθεια και λίγη θυσία», υποστήριξε.

Όπως είπε ο Ερντογάν, την Τρίτη θα υποδεχθεί στην Άγκυρα τον εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Σαμπάχ.

«Την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κύριος Μητσοτάκης θα έρθει στην Άγκυρα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σαν τον δικέφαλο αετό των Σελτζούκων θα αναζητήσουμε τον τρόπο να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Ανατολή και της Δύση στη βάση των κοινών συμφερόντων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

To άρθρο «Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας» δηλώνει ο Ερντογάν για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button