Ελλάδα

«Ήσυχοι άνθρωποι»: Τι λέει στο newsit.gr ο γείτονας των «Ρώσων κατασκόπων» που αγόρασαν ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

«Ήσυχοι άνθρωποι»: Τι λέει στο newsit.gr ο γείτονας των «Ρώσων κατασκόπων» που αγόρασαν ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

«Ήσυχοι άνθρωποι, συνεννοήσιμοι, δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα» λέει στο newsit.gr ένας γείτονας του ζευγαριού στη Χαλκιδική, που σύμφωνα με το «Insider» είναι… Ρώσοι κατάσκοποι!

Ο Nikolay και η Elena από τη Ρωσία, που φέρονται να είναι κατάσκοποι, αγόρασαν το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική το 2009 και μετακόμισαν εκεί το 2010.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «The Insider» και η Telegraph το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική αντί να υποδέχεται πελάτες, λειτουργούσε από τους ιδιοκτήτες του -τους «Ρώσους κατασκόπους»– ως καταφύγιο για μέλη της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του Βλαντιμίρ Πούτιν!

 

Τίποτα από όλα τα παραπάνω πάντως, δεν είχαν αντιληφθεί οι κάτοικοι της περιοχής. Κανείς δεν είχε υποπτευθεί ότι κάτι άλλο γίνεται πίσω από τη βαριά καγκελόπορτα του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε γείτονας του ζευγαριού στο newsit.gr όχι απλώς ήταν «ήσυχοι άνθρωποι» αλλά η γυναίκα εξακολουθεί να μένει εκεί…

«Την γυναίκα την βλέπω ακόμα εδώ στο ξενοδοχείο. Ο σύζυγος της έχει πεθάνει εδώ και λίγο καιρό. Και τότε ανησύχησα, είπα τι έπαθε ο άνθρωπος στα καλά καθούμενα».

Υπενθυμίζεται ότι το Insider περιγράφει το ζευγάρι ως «κατασκόπους βαθιάς κάλυψης» που δρούσαν χωρίς διπλωματική κάλυψη. Όσο για το ξενοδοχείο, το οποίο βλέπετε στις εικόνες του newsit.gr παρά το αναφερόμενο ιστορικό του ως ρωσικό καταφύγιο, εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμο για κρατήσεις σε δημοφιλείς ιστότοπους, όπως η Booking.com και το Tripadvisor, μέχρι το 2020.

Από το το 2023, οι τσεχικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση του ζευγαριού από την Ελλάδα και αναμένεται ακόμη η τελική απόφαση των ελληνικών αρχών για την γυναίκα. Ο σύζυγός της πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Φεβρουάριο σε ηλικία 62 ετών.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

 

 

To άρθρο «Ήσυχοι άνθρωποι»: Τι λέει στο newsit.gr ο γείτονας των «Ρώσων κατασκόπων» που αγόρασαν ξενοδοχείο στη Χαλκιδική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button