Κόσμος

Θετικά έκλεισε η πρώτη μέρα επιβολής εισιτηρίου για την είσοδο στην Βενετία της Ιταλίας

Θετικά έκλεισε η πρώτη μέρα επιβολής εισιτηρίου για την είσοδο στην Βενετία της Ιταλίας

Το πιλοτικό σχέδιο για επιβολή εισιτηρίου για την είσοδο στη Βενετία της Ιταλίας «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία», όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την Πέμπτη (25.04.2024), έκαναν κράτηση εισιτηρίου στο site του δήμου 113.000 άτομα, 15.000 εκ των οποίων πλήρωσαν για να εισέλθουν στο κέντρο της Βενετίας. Ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουνιάρο αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου αυτού προγραμματισμού και δήλωσε πως η χτεσινή μέρα έκλεισε θετικά.

Οι υπόλοιποι άνθρωποι από τους 113.000, εξαιρέθηκαν της πληρωμής λόγω του ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι, τουρίστες που διανυκτερεύουν, πολίτες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή ή πήγαν στην πρωτεύουσα του Βένετο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Η πειραματική φάση συνεχίζεται και σήμερα, ενώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου η «υποχρεωτική κράτηση με καταβολή εισιτηρίου εισόδου ύψους πέντε ευρώ» πρόκειται να εφαρμοστεί για άλλες 28 ημέρες.

«Δεν έγινε ποτέ τίποτα για να ρυθμιστεί ο τουρισμός, οι εκπρόσωποι της πολιτικής δεν δραστηριοποιούνται, διότι δεν έχουν συμφέρον να το κάνουν, αλλά εγώ το έπραξα», πρόσθεσε ο Μπρουνιάρο. «Δεν μπορούμε μόνο να μιλάμε, πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας προς το συμφέρον των επόμενων γενεών, διότι διαφορετικά ο φόβος των καινοτομιών μπλοκάρει τα πάντα», δήλωσε ο δήμαρχος της Βενετίας.

Χτες, περίπου τριακόσιοι κάτοικοι της Γαληνοτάτης, μέλη ακροαριστερών οργανώσεων, διαδήλωσαν ενάντια στο συγκεκριμένο μέτρο και συγκρούσθηκαν με την αστυνομία κατά την προσπάθειά τους να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

To άρθρο Θετικά έκλεισε η πρώτη μέρα επιβολής εισιτηρίου για την είσοδο στην Βενετία της Ιταλίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button