Κόσμος

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, χθες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας των Ταλιμπάν στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Κάτοικοι στην επαρχία Νανγκαρχάρ, που συνορεύει με το Πακιστάν, πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι για την εντολή των αρχών των Ταλιμπάν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκειμένου στην περιοχή να κατασκευαστεί μία εγκατάσταση εκτελωνισμού, σύμφωνα με μάρτυρες και αξιωματούχους.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Αφγανιστάν με το Πακιστάν και αρνήθηκαν να επιτρέψουν την καταστροφή των περιουσιών τους. Οι δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν πυροβόλησαν για να διαλύσουν το πλήθος και να επιτρέψουν στις εμπορικές νηοπομπές να συνεχίσουν το ταξίδι τους και προς τις δύο κατευθύνσεις, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ένας εκπρόσωπος του τμήματος πληροφοριών και πολιτισμού της περιοχής επιβεβαίωσε τις συγκρούσεις, λέγοντας ότι οι κάτοικοι «δημιούργησαν χάος ως απάντηση» στην επίσημη εντολή. Ο Αραφάτ Μοχαγέρ είπε ότι η βία οδήγησε στον θάνατο ενός αξιωματικού των Ταλιμπάν και ενός αριθμού κατοίκων «που κατείχαν παράνομα κρατική γη».

Οι διαδηλωτές, που ανήκουν στην εθνική ομάδα των Κούτσι, διέψευσαν τους επίσημους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας και κατέχουν νόμιμα τη γη.

Related Articles

Back to top button