Κόσμος

Αλγερία: Άνδρας βρέθηκε ζωντανός μετά από 26 χρόνια αιχμαλωσίας

Ζωντανός βρέθηκε από την αστυνομία της Αλγερίας ένας 45χρονος πλέον άντρας, ο οποίος είχε απαχθεί πριν από περίπου 26 χρόνια, όταν βρισκόταν καθ’ οδόν για την σχολή του.

Ο άντρας -που αγνοούνταν από το 1998– βρέθηκε από τις αρχές εμφανώς αποπροσανατολισμένος, στο κελάρι του σπιτιού του απαγωγέα του, μόλις 90 μέτρα από το σπίτι του, που ως έφηβος ζούσε με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τα αλγερινά ΜΜΕ, ο Ομάρ Μπιν Ομράν διασώθηκε την Κυριακή από το σπίτι του μακροχρόνιου απαγωγέα του, του γείτονα της οικογένειας, ο οποίος τον κρατούσε αιχμάλωτο σε ένα κρυφό υπόγειο του σπιτιού του.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Τζέλφα, ο κατηγορούμενος απαγωγέας του, ένας 61χρονος που ζούσε μόνος, τέθηκε υπό κράτηση.

Οι αστυνομικοί φέρεται να ενημερώθηκαν για την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο Ομάρ από την οικογένεια του θύματος, αφού σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αδερφός του υπόπτου υπέδειξε ότι ο 61χρονος εμπλέκεται στην απαγωγή.

Μάλιστα, ο αδερφός του 61χρονου φέρεται να προχώρησε στην επίμαχη ανάρτηση, διότι τα δύο αδέρφια τσακώνονταν για την κληρονομιά της οικογένειας τους.

Ύστερα από την καταγγελία της οικογένειας του θύματος, η Εθνική Χωροφυλακή άνοιξε ξανά την υπόθεση απαγωγής του τότε 18χρονου Ομάρ, και ερεύνησε το σπίτι του άνδρα, μέχρι που οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια καταπακτή κρυμμένη με σανό στο πάτωμα.

Οι αστυνομικοί βρίσκουν τον 45χρονο Ομάρ σε υπόγειο

Αφού διασώθηκε, ο Ομάρ μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο για θεραπεία, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική, ενώ ο ύποπτος- του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί- θα δικαστεί για το «ειδεχθές έγκλημα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του γενικού εισαγγελέα.

Ο φερόμενος απαγωγέας του εφήβου έχει επίσης κατηγορηθεί ότι σκότωσε τον σκύλο του αγοριού, σύμφωνα με τα αλγερινά μέσα. Μετά την εξαφάνιση του Ομάρ, ο σκύλος τριγυρνούσε για μέρες γύρω από το σπίτι του απαγωγέα, μέχρι που βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του θύματος, εμφανώς δηλητηριασμένος.

Ο έφηβος Ομάρ με τον σκύλο του

Δυστυχώς, η μητέρα του Ομάρ, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά τον εξαφανισμένο γιο της- ένα από τα εννέα παιδιά της- πέθανε το 2013, σύμφωνα με συγγενικά πρόσωπα.

Ενώ άλλα μέλη της οικογένειας πίστευαν ότι ο έφηβος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000, η ​​μητέρα του συνέχισε να πιστεύει ότι ήταν ακόμα ζωντανός.

Η τελευταία της επιθυμία προς τον αδερφό της φέρεται να ήταν: «Σε παρακαλώ, μην σταματήσεις να ψάχνεις για τον Ομάρ. Είμαι σίγουρη ότι είναι ακόμα ζωντανός», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, το θύμα φέρεται να είπε στα μέλη της οικογένειας ότι μερικές φορές τους έβλεπε να περνούν από ένα παράθυρο του σπιτιού του απαγωγέα του, αλλά δεν μπορούσε να τους μιλήσει ή να τους φωνάξει – σαν να βρισκόταν σε κάποιο είδος «ξόρκι».

Related Articles

Back to top button