Ελλάδα

Καταζητούμενος Τούρκος κακοποιός συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από συνεργασία ΕΥΠ – MIT

Καταζητούμενος Τούρκος κακοποιός συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από συνεργασία ΕΥΠ – MIT

Ένα απο τα μεγαλύτερα κεφάλια του οργανωμένου εγκλήματος της Τουρκίας, συνεχιστής μιας σκληρής οργάνωσης με έδρα τα Άδανα που έστησε ο αδερφός του ο οποίος δολοφονήθηκε πριν δύο χρόνια, πιάστηκε στην Αθήνα. Ο καταζητούμενος κακοποιός Ramazan Baygara, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία απο την Interpol με 14 εντάλματα για διακινηση όπλων, ναρκωτικών και ανθρωποκτονία, μετά απο κυνήγι πολλών μηνών έπεσε στα δίχτυα του νόμου, πήρε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλου και τωρα αναμένεται η έκδοση του στη γειτονική χώρα.

Ο 29χρονος, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, οι αστυνομικοί τον «μπλόκαραν» στον δρόμο ενώ για να φθάσουν οι αρχές στα ίχνη του, είχε προηγηθεί απο τον περασμένο Φεβρουάριο μυστική έρευνα της ΕΥΠ που βρισκόταν σε ανοικτό δίαυλο με την τουρκική ΜΙΤ

«Κλειδί» οι δύο Τουρκοι στην Κρήτη 

Ο 29χρονος Ramazan Baygara, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τα Άδανα και 14 ενταλματα στην πλάτη του για υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων και ανθρωποκτονία, τους τελευταίους μήνες γνωρίζοντας οτι ο κλοιός των διωκτων του είχε αρχίσει να σφίγγει επικίνδυνα, την «κοπάνησε» απο τη γειτονική χώρα και βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα για να σβήσει τα ίχνη του.

Η ΕΥΠ σε ανοικτή επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές κατάφεραν απο τον περασμένο Φεβρουάριο να βρουν το νήμα που θα οδηγούσε στη σύλληψη του. «Κλειδί», μια επιχείρηση η οποια έγινε σε πολυτελή οικία που διέμεναν δύο Τούρκοι υπήκοοι στα Χανιά όπου διαπιστώθηκε πως ο ένας εκ των δύο είχε σχέσεις  με την εγκληματική οργάνωση του 29χρονου καταζητούμενου. Αυτή η μυστική επιχείρηση στην Κρήτη και η έρευνα της ΕΥΠ, άνοιξαν το δρόμο για να πιαστεί στα δίχτυα του νόμου. 

Ο συνεχιστής 

Ο 29χρονος καταζητούμενος κακοποιός ειναι συνεχιστής της οργάνωσης που έστησε ο 36χρονος αδερφός του, ο οποίος το 2020, δολοφονήθηκε μετά απο ενέδρα που έστησαν έξω απο ζαχαροπλαστείο.

Ο άνδρας, «έσβησε» μετα απο σφαίρες που δέχθηκε από άγνωστο άτομο στο ζαχαροπλαστείο στην περιοχή Pınar της συνοικίας Central Seyhan όπου είχε πάει να συναντήσει φίλους του. Ο 29χρονος αδερφός του ανέλαβε τα ηνία της σκληρής οργάνωσης και μετα την απόδραση απο τη γενέτειρα του για να θολώσει τα νερά, βρήκε καταφύγιο στην Αθήνα.

Μετά τη σύλληψή του, οδηγηθηκε στον Κορυδαλλό και πλέον κρατείται, μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη γειτονική χώρα.

To άρθρο Καταζητούμενος Τούρκος κακοποιός συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από συνεργασία ΕΥΠ – MIT δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button