Κόσμος

Το «προφητικό» βίντεο με τον Ρόμπερτ Φίτσο να προβλέπει την απόπειρα δολοφονίας

Το «προφητικό» βίντεο με τον Ρόμπερτ Φίτσο να προβλέπει την απόπειρα δολοφονίας

Παγκόσμιο σοκ μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, το μεσημέρι της Τετάρτης (15.05.2024) κι ενώ χαιρετούσε πολίτες σε πόλη 180 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του μετά από πολύωρη χειρουργική επίθεση αλλά εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος Σλοβάκος πρωθυπουργός έπεσε θύμα πυροβολισμών καθώς χαιρετούσε πολίτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να υποβληθεί σε πολύωρο χειρουργείο, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της υγείας του.

Για το αιματηρό περιστατικό συνελήφθη ο 71χρονος συγγραφέας Γιούρι Τσιντούλα, ο οποίος πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον Σλοβάκο πρωθυπουργό στην κοιλιακή χώρα.

Το «προφητικό» βίντεο με τον Φίτσο να προβλέπει την απόπειρα δολοφονίας του

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Der Standard, πριν από έναν μήνα, ο Ρόμπερτ Φίτσο δημοσίευσε ένα «προφητικό» βίντεο στα social media, στο οποίο είχε αναφέρει ότι ανέμενε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον πολιτικού της κυβέρνησής του. 

Συγκεκριμένα, ο Φίτσο επέκρινε τα δημοσιεύματα των προοδευτικών ΜΜΕ, τα οποία – σύμφωνα με τον ίδιο – μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τη βία εναντίον των στελεχών της κυβέρνησής του.

«Απλώς περιμένω ότι αυτή η απογοήτευση, που τόσο έντονα τροφοδοτήθηκε από την Denník N. Smečko ή την Aktuality (σ.σ. σλοβάκικα ΜΜΕ), να μετατραπεί σε δολοφονία ενός από τους κορυφαίους πολιτικούς της κυβέρνησης, και δεν υπερβάλλω κατά χιλιοστό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

To άρθρο Το «προφητικό» βίντεο με τον Ρόμπερτ Φίτσο να προβλέπει την απόπειρα δολοφονίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button